2021 Online WRMC

A ffinity Spaces B B	reak	E Emergency Planning & Crisis Response	F Field Practices	G General Session	J JEDI
			L Legal Issues	Mental Social & Emotic	onal Health
1 Messages N Netwo	orkin	P Pre-Conference R Program Admir	nistration S Short	Talk	
T Staff Training & Decision	n Ma	ing			
OCTOBER 13 • WEDNESDA	٩Y				
9:00am – 3:30pm	Ρ	PRE-CONFERENCE: From Chaos to Compet Speakers: Amber Barnett, Julia Makowski	ency: Standardizing N	our Training and Assessm	ent Zoom Webinar
OCTOBER 14 • THURSDAY	,				
1:00pm – 3:30pm	Ρ	PRE-CONFERENCE: Adventure Risk Resear Speakers: Dr. Clare Dallat, Jeff Jackson	ch Symposium		Zoom Webinar
OCTOBER 15 • FRIDAY					
9:00am – 12:30pm	Ρ	PRE-CONFERENCE: Exclusive Spaces: Man Speakers: Colleen McHugh	aging the Inherent Ris	sks of Racism in Outdoor S	paces Zoom Webinar
OCTOBER 16 • SATURDAY	,				
12:00am – 1:00pm	F	ON DEMAND: 2020 Wilderness Medicine Upo SESSION AT 1:00PM ON MON, OCT. 18) Speakers: Seth Hawkins	date (WATCH THIS 1-F	HOUR RECORDING BEFOR	E Q&A On Demand
12:00am – 9:30am	E	ON DEMAND: Crisis Management: A Preplan SESSION AT 9:30AM ON TUES, OCT. 19) Speakers: Drew Leemon, Katie Baum Mettenbr	-	HIS 1-HOUR RECORDING B	EFORE Q&A On Demand
12:00am – 1:00pm	R	ON DEMAND: Systems-Thinking Approach to BEFORE Q&A SESSION AT 1:00PM ON TUES Speakers: Dr. Clare Dallat		(WATCH THIS 1-HOUR REG	CORDING On Demand
12:00am – 9:30am	J	ON DEMAND: Defining the Work: A Primer in RECORDING BEFORE Q&A AT 9:30AM ON V Speakers: Elyse Rylander, Michael Davis		f JEDI Work (WATCH THIS ⁻	1-HOUR On Demand
12:00am – 9:30am	R	ON DEMAND: Safety Differently! A Research RECORDING BEFORE Q&A SESSION AT 9:3 Speakers: Steve Smith			H THIS 1-HOUR On Demand
12:00am – 11:00am	J	ON DEMAND: How Justice, Equity, Diversity Systems (WATCH THIS 1-HOUR RECORDING Moderators: Moleek Busby		-	-
12:00am – 1:00pm	М	ON DEMAND: Do You Know What You Don't Risk Management (WATCH THIS 1-HOUR RE 21) Speakers: Robin Chiles, Michael Davis, Chris H	CORDING BEFORE C		-
12:00am – 9:30am	Т	ON DEMAND: Building and Evaluation Decis Q&A SESSION AT 9:30AM ON FRI, OCT. 22) Speakers: Sarah Carpenter	ion-Making Skills (WA	ATCH THIS 1-HOUR RECOR	DING BEFORE On Demand
12:00am – 11:00am	М	ON DEMAND: Innovative Tools for Operation 11:00AM ON FRI, OCT. 22) Speakers: Laura McGladrey, Jessica Haist, Pau	-		EFORE Q&A AT On Demand

1:00am – 9:00pm	L	ON DEMAND: Law 101 – The Basics Speakers: Wilma Gray, Reb Gregg, Tracey Knutson	
1:00am – 9:00pm	S	ON DEMAND: Keep Your Head Above Water: Prevention and Management of Drowning Injuries Speakers: Sarah Crockett, Liz Hamilton	On Demand
1:00am – 9:00pm	S	ON DEMAND: Yes, I'm Hiking Solo, Navigating Personal Safety in the Outdoors Speakers: Nicole Snell	On Demand
OCTOBER 18 • MONDAY			
PINNED 5:00am – 9:00pm	1	Ways to Connect with WRMC Attendees	Message
9:30am – 9:35am	G	Welcome to the WRMC! Speakers: Mike Pigg	Zoom Meeting
9:35am – 9:45am	G	Presentation of the Charles (Reb) Gregg Wilderness Risk Management Award to Laura McGladr Speakers: Mike Pigg	ey Zoom Meeting
9:45am – 10:30am	G	It Doesn't Just Happen: Applying Intention, Best Practice, and Lessons Learned Around Occupa Stress to the Future of Risk Management in the Outdoor Industry Speakers: Laura McGladrey	ational Zoom Meeting
10:30am – 11:00am	В	30-minute break!	
11:00am – 12:00pm	А	Affinity Spaces - What would you like to see?	Zoom Meeting
12:00pm – 1:00pm	В	1-hour break!	
1:00pm – 2:00pm	F	Wilderness Medicine Q&A Speakers: Seth Hawkins, Gates Richards	Zoom Meeting
2:00pm – 2:30pm	В	30-minute break!	
2:30pm – 3:30pm	А	White Caucus	Zoom Meeting
OCTOBER 19 • TUESDAY			
9:30am – 10:30am	E	Follow up Q&A on "Crisis Management: A Preplan in Action" Speakers: Drew Leemon, Katie Baum Mettenbrink	Zoom Meeting
10:30am – 11:00am	В	30-minute break!	
11:00am – 12:00pm	А	Affinity Spaces - What would you like to see?	Zoom Meeting
12:00pm – 1:00pm	В	1-hour break!	
1:00pm – 2:00pm	R	Follow up Q&A on "Systems Thinking" Speakers: Dr. Clare Dallat	Zoom Meeting
2:00pm – 2:30pm	В	30-minute break!	
2:30pm – 3:30pm	Ν	Happy Hour!	Zoom Meeting
OCTOBER 20 • WEDNESD	AY		
8:00am – 9:00am	1	MESSAGE: Thanks to WRMC Scholarship Donors!	Message
9:30am – 10:30am	J	Q&A Follow up on "Defining the Work: A Primer in the What and Why of JEDI Work" Speakers: Michael Davis, Elyse Rylander	Zoom Meeting
10:30am – 11:00am	В	30-minute break!	
11:00am – 11:45am	Ν	Networking with Peer Programs	Zoom Meeting
11:45am – 12:15pm	В	30-minute break!	
12:15pm – 1:00pm	Ν	Networking with Peers on Specific Topics	Zoom Meeting
1:00pm – 2:00pm	В	1-hour break!	

2:00pm – 3:30pm	F	Field Practices Panel: Ask the Experts Moderators: Rafael Rosa Speakers: Sydney Hartsock, David Johnson, Mark Vermeal	Zoom Webinar
OCTOBER 21 • THURSDAY			
9:30am – 10:30am	R	Follow up Q&A on "Safety Differently" Speakers: Steve Smith	Zoom Meeting
10:30am – 11:00am	В	30-minute break!	
11:00am – 12:00pm	J	Follow up Q&A on "How JEDI Principles Can Improve Risk Management Systems" Speakers: Moleek Busby	Zoom Meeting
12:00pm – 1:00pm	В	1-hour break!	
1:00pm – 2:00pm	М	Follow up Q&A on "Do You Know What You Don't Know" Speakers: Robin Chiles, Michael Davis, Chris Hagen	Zoom Meeting
2:00pm – 2:30pm	В	30-minute break!	
2:30pm – 3:30pm	Ν	Happy Hour!	Zoom Meeting
OCTOBER 22 • FRIDAY			
9:30am – 10:30am	Т	Follow up Q&A on "Building and Evaluating Decision-Making Skills" Speakers: Sarah Carpenter	Zoom Meeting
10:30am – 11:00am	В	30-minute break!	
11:00am – 12:00pm	Μ	Follow up Q&A "Innovative Tools for Operational Stress" Moderators: Brendan Madden Speakers: Laura McGladrey, Jessica Haist, Paul Dreyer, Amber Barnett	Zoom Meeting
12:00pm – 1:00pm	В	1-hour break!	
1:00pm – 2:00pm	L	Legal Panel: Ask the Experts Speakers: Catherine Hansen-Stamp, Frances Mock, Reb Gregg	Zoom Webinar
2:00pm – 2:30pm	В	30-minute break!	
2:30pm – 3:30pm	G	Diversity in the Wilderness Speakers: Dr. Avinash Patil	Zoom Webinar
3:30pm – 3:45pm	G	Closing Speakers: Mike Pigg	Zoom Webinar